niedziela, 17 sierpnia 2014

Smażone pomidory z ziołami


Z pewnością nie jest to dietetyczne danie, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na takie urozmaicenie Szybkie i smaczne śniadanie, które świetnie sprawdza się w sytuacji, kiedy nie mamy gotowej pasty, pasztetu etc. 

Przepis: 

1. Dojrzałe pomidory kroimy w grube plastry. W osobnym naczyniu mieszamy odrobinę oleju z sosem sojowym i łyżką wody. Doprawiamy tymiankiem, oregano oraz solą i pieprzem a także dodajemy ząbek czosnku.


2. Pomidory polewamy mieszanką i odstawiamy na chwilę. 



3. Na patelni rozgrzewamy olej, pomidory obtaczamy delikatnie w mące i smażymy kilka minut. 
 
4. Ciepłe pomidory posypujemy świeżą albo mrożoną bazylią (ma więcej aromatu niż suszona). 


5. Podajemy na kromce chleba (wcześniej możemy wrzucić ją na chwilę do tostera).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...