niedziela, 17 sierpnia 2014

Grasz w zielone? - zielony gulasz z sosem kokosowo-orzechowym


Przedstawione danie jest naprawdę proste w przygotowaniu. Właściwie to nie wymaga prawie w ogóle naszego udziału. Przekonajcie się sami :)




 

1. Na patelnię wrzucamy mrożone warzywa (w moim przypadku: fasolka szparagowa, por, brokuły, kalafior i szpinak). Podlewamy wodą i dusimy tak długo aż warzywa będą miękkie.

2. Doprawiamy pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Z solą na razie się wstrzymujemy.

3. Dodajemy 4-5 łyżek mleka kokosowego i mniej więcej 3 łyżki masła orzechowego. Jeżeli macie masło solone to czasami nie potrzeba już dodawać soli. Możecie także wycisnąć odrobinę soku z cytryny.

4. Jeżeli chodzi o zioła to ja dodałam mieszankę do kanapek: pietruszka, por, koperek, ale spokojnie inne też się nadadzą.

5. Całość dusimy jeszcze chwilę i gotowe. Podajemy wedle uznania z ryżem, makaronem lub ziemniakami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...