Przedstawione danie jest naprawdę proste w przygotowaniu. Właściwie to nie wymaga prawie w ogóle naszego udziału. Przekonajcie się sami :)
1. Na patelnię wrzucamy mrożone warzywa (w moim przypadku: fasolka
szparagowa, por, brokuły, kalafior i szpinak). Podlewamy wodą i dusimy
tak długo aż warzywa będą miękkie.
2. Doprawiamy pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Z solą na razie się wstrzymujemy.
3. Dodajemy 4-5 łyżek mleka kokosowego i mniej więcej 3 łyżki masła orzechowego. Jeżeli macie masło solone to czasami nie potrzeba już dodawać soli. Możecie także wycisnąć odrobinę soku z cytryny.
4. Jeżeli chodzi o zioła to ja dodałam mieszankę do kanapek: pietruszka, por, koperek, ale spokojnie inne też się nadadzą.
5. Całość dusimy jeszcze chwilę i gotowe. Podajemy wedle uznania z ryżem, makaronem lub ziemniakami
2. Doprawiamy pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Z solą na razie się wstrzymujemy.
3. Dodajemy 4-5 łyżek mleka kokosowego i mniej więcej 3 łyżki masła orzechowego. Jeżeli macie masło solone to czasami nie potrzeba już dodawać soli. Możecie także wycisnąć odrobinę soku z cytryny.
4. Jeżeli chodzi o zioła to ja dodałam mieszankę do kanapek: pietruszka, por, koperek, ale spokojnie inne też się nadadzą.
5. Całość dusimy jeszcze chwilę i gotowe. Podajemy wedle uznania z ryżem, makaronem lub ziemniakami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz