niedziela, 17 sierpnia 2014

Makaron w stylu azjatyckim


Moja potrawa na ostatnią kuchnię społeczną - makaron w stylu azjatyckim z warzywami, kiełkami fasoli mung i sezamem. 








1. Na patelni podsmażamy mieszankę azjatycką (możemy dowolnie modyfikować składniki): marchew, cebula, papryka, pędy bambusa, por, kapusta, grzyby mun, kiełki fasoli mung.

2. Doprawiamy solą, pieprzem, gotową przyprawą do dań azjatyckich albo sami się bawimy dodając: imbir, pieprz ziołowy, kozieradkę, kmin rzymski, czosnek oraz koniecznie paprykę słodką i ostrą.

3. Do całości dodajemy sos sojowy i makaron ugotowany al dente (najlepiej ten azjatycki typu chow mein, ale spaghetti też daje radę).

4. Smażymy jeszcze chwilę na niewielkim ogniu, aby makaron nabrał smaku i na koniec dodajemy sezam 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...