Moja potrawa na ostatnią kuchnię społeczną - makaron w stylu azjatyckim z warzywami, kiełkami fasoli mung i sezamem.
1. Na patelni podsmażamy mieszankę azjatycką (możemy dowolnie
modyfikować składniki): marchew, cebula, papryka, pędy bambusa, por,
kapusta, grzyby mun, kiełki fasoli mung.
2. Doprawiamy solą, pieprzem, gotową przyprawą do dań azjatyckich albo sami się bawimy dodając: imbir, pieprz ziołowy, kozieradkę, kmin rzymski, czosnek oraz koniecznie paprykę słodką i ostrą.
3. Do całości dodajemy sos sojowy i makaron ugotowany al dente (najlepiej ten azjatycki typu chow mein, ale spaghetti też daje radę).
4. Smażymy jeszcze chwilę na niewielkim ogniu, aby makaron nabrał smaku i na koniec dodajemy sezam
2. Doprawiamy solą, pieprzem, gotową przyprawą do dań azjatyckich albo sami się bawimy dodając: imbir, pieprz ziołowy, kozieradkę, kmin rzymski, czosnek oraz koniecznie paprykę słodką i ostrą.
3. Do całości dodajemy sos sojowy i makaron ugotowany al dente (najlepiej ten azjatycki typu chow mein, ale spaghetti też daje radę).
4. Smażymy jeszcze chwilę na niewielkim ogniu, aby makaron nabrał smaku i na koniec dodajemy sezam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz